Haeften Event 2016

Het Haeften evenement 2016 is gehouden van 14 t/m 16 mei in het Zuiden van Duitsland. Het graf op begraafplaats Großschönach van Agnes von Haeften was de eerste plek die bezocht werd op deze indrukwekkende dag. Hier werd een gedenkteken onthuld voor de twee zonen van Agnes, te weten Werner en Hans-Bernd von Haeften. Werner en Hans-Bernd von Haeften waren beide in de tweede wereldoorlog betrokken bij de helaas mislukte aanslag op Hitler van 20 juli 1944. Het graf en het gedenkteken zijn nu officieel opgenomen in de “Route of Memory”. Beide dappere mannen worden als helden beschouwd als het gaat om weerstand tegen het Nazi regime. Het was een bijzonder moment omdat leden van de Duitse, Nederlandse en Argentijnse tak aanwezig waren. Een echt kippenvel moment in een prachtige omgeving.

DSC_7282IMG_0970

Gedenkteken bij het graf van Agnes.

haeften_2016_019

Haeften familie in Großschönach.

Na het bezoek aan het kerkhof werd de familie uitgenodigd om een tentoonstelling bij te wonen met als thema het verzet tegen het Nazi regime. Mooie woorden werden gesproken door de Burgemeester, een officier uit het Duitse leger en Rieke Harmsen.

DSC_7311

DSC_7300

Werner von Haeften en Graaf Claus Schenk von Stauffenberg.

Hierna verkaste de aanwezige familieleden zich naar Slot Salem, wat vroeger een cisterciënzer klooster was en waar nu een befaamde internationale elitekostschool gevestigd is en honderden jaren in het bezit is geweest van de Markgraven van Baden. Stijltuinen naar Frans voorbeeld gaan hier over in een met liefde verzorgde wijngaard. Het domicilie bestaat uit een witgepleisterd slot dat het middelpunt vormt van een 29 gebouwen tellend complex. De daken hebben een gezamenlijk oppervlak van ruim 35.000 vierkante meter. Met het schoonhouden van de 2.373 ramen is een legertje glazenwassers jaarlijks 1.780 uur in de weer. Wederom een prachtige omgeving.

Slot SalemDSC_7326

Slot Salem zeker een bezoek waard.

Dit jaar was onze thuis basis tijdens het evenement Slot Hersberg vlakbij Immenstaad. Een oase van rust met prachtig uitzicht op de Bodensee of Lake Constance.

Kasteel St. Josef in HersbergIMG_4523

DSC_7234

Slot Hersberg ons onderkomen dit jaar.

Het was weer een zeer geslaagd weekend en de voorbereidingen voor het Haeften evenement 2018 zijn al weer begonnen.
Waar wij dan weer heen gaan wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.